Járj győztesen! – Józsué könyve – 4. hét / 4. nap

Kis hadsereg, nagy győzelem

Olvasd el:  Józsué 11:3-10, 2 Királyok 6:16-17

IMÁK:  2 Királyok 6:16

További olvasmány – Józsué 11:1-2, 11-23

Ahogy Józsué és a nép fokozatosan magukévá tették a földet, úgy nőtt a hírnevük. Minden király reszketett tőlük, miután hallották, ahogy győzelmet győzelemre halmoznak. Megállíthatatlannak tűntek.

A 11. fejezetben királyok és hadseregek gyülekezőjét látjuk, akik mind azért döntöttek úgy, hogy egyesítik erőiket, hogy megverjék Izráelt. A 4. vers hordához hasonlítja őket. Annyian voltak, mint tengerparton a homok. Nem csoda, hogy rettegést keltettek! És az Úr Szava ismét szólt Józsuéhoz: „Ne félj, mert a kezedbe adom őket.” Nem számít, hogy milyen nagy, vagy erős seregről van szó, a győzelem a miénk, ha Isten harcol az oldalunkon.

A Királyok második könyvéből kiemelt Igeversek Elizeus szolgájának történetét mondják el. Ő megrettent az előtte álló hadseregtől – és nem csupán azoktól a lovaktól és harci szekerektől, amiket maga előtt látott, hanem a saját háta mögött felsorakozott mennyei seregektől is, akiket ugyan nem látott, de akik hajlandóak voltak az oldalán küzdeni.

Néha csak az ellenfeleinkre fókuszálunk ahelyett, hogy Istenre összpontosítanánk. Elizeus meglátta az Isten nyújtotta láthatatlan szellemi védelmet, és azért imádkozott, hogy Isten nyissa meg szolgája szemét is, így ő is észlelhette ezt a fajta védelmet.

Isten nem változtatta meg a helyzetet. Az ellenség továbbra is előttük állt – azonban a nézőpontjuk igenis megváltozott. Józsué hadserege ugyan elmaradt számban, erőben mégis felülmúlta ellenfeleit, hiszen a Mindenség Ura védte őket.

Uram, nyisd meg a szemem. Nyisd meg a szemem, hogy meglássam a Te mennyei védőhálódat; hogy lássam, hogy a segítség Tőled jön. Jézus nevében, Ámen. 

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .