Járj győztesen! – Józsué könyve – 4. hét / 3. nap

Isten harcol érted

Olvasd el:  Józsué 10:38-43, Jeremiás 1:19

IMÁK:  Jeremiás 1:19

További olvasmány – Józsué 10:22-37

Józsué könyvének 10. fejezete befejezi annak a történetét, ahogy Izráel népe legyőzte a gibeoniták ellen támadó királyokat és meghódította a földjüket. Ha belegondolsz, akkor, amikor ezek a királyok úgy döntöttek, hogy a gibeoniták ellen vonulnak, akkor tulajdonképpen Isten arra használta őket, hogy felgyorsítsa Kánaán birtokbavételét. Ahelyett, hogy mindezeket a városokat egyenként vették volna be, Józsué egyszerre hódoltatta be mind a királyokat, mind pedig a földet.

Ez pedig azért történt, mert Isten Izráelért harcolt. A Seregek Ura, Jahve Cebaót biztosította a győzelmüket.

Az ellenséggel egy valódi és heves küzdelmet vívunk. Az ellenség nem akar mást, csak a pusztulásunkat. Erőnk pedig abból az igazságból fakad, hogy Isten mindennél hatalmasabb, amivel szembe kell néznünk, és hogy harcol értünk. Az Úr az oldaladon harcol. Megvéd, megerősít és segít neked győzni a csatában.

A Jeremiás 1:19 szerint mindig is lesznek ellenségeink, azonban ők nem arathatnak diadalt felettünk! Olyan ellenségekkel nézünk szembe, mint a csüggedés, az erőforrások hiánya, a betegség, a gondok a házasságunkban, vagy a munkahelyi problémák… akármi. De Isten mindenből kiment minket, akármivel is kell szembenéznünk. Talán olyan módon teszi, ahogy azt nem várnánk, vagy olyankor, amikor kényelmetlennek érezzük az időzítést, de Ő a mi oldalunkon harcol.

Istenem, dicsőítlek Téged, mert Te értem harcolsz és megszabadítasz az ellenségeimtől, akik el akarnak tiporni. Köszönöm, hogy mindig mellettem állsz. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .