Járj győztesen! – Józsué könyve – 4. hét / 1. nap

Rossz szövetségesek

Olvasd el:  Józsué 9:22-27, Zsoltárok 19:12-13

IMÁK:  Zsoltárok 19:12-13

További olvasmány – Józsué 9:16-27

Ahogy azt tegnap láthattuk, a gibeoniták távolról érkezett vendégeknek kiadva magukat érkeztek az izraeliták táborába. Az izraeliták anélkül kötöttek velük szövetséget, hogy előtte megkérdezték volna Istent, és a ma kijelölt szakaszban láthatjuk, ahogy ráeszméltek a hibára. Amikor Gibeonba értek, a zsidók nem hódíthatták meg a várost, mivel nem szeghették meg az ígéretüket.

Végül Józsué a meggondolatlanságból előnyt kovácsolt. A gibeonitákat a templom szolgálatába állították. Az volt a dolguk, hogy fát és vizet hordjanak, és nem volt más választásuk, mint hogy alávessék magukat a feladatnak, amelyet rájuk osztottak.

Amikor a Zsoltárok 19-et olvasom, az egyik angol fordítás szerint a 13. vers így szól: „Tarts távol az ostoba bűnöktől.” Mennyi mindent elkerülhettem volna az életben, ha ezt imádkoztam volna! Izrael népének is hasznára vált volna ez az imádság a gibeonitákkal történő megbeszélésük közben. Besorozni az ellenséget soha nem jó ötlet – még akkor sem, ha neked dolgoznak.

Drága Istenem, ahogyan a 19. Zsoltár mondja, tarts távol bennünket az ostoba bűnöktől! Segíts, hogy észrevegyem a hibáimat és a Te bölcsességedre támaszkodjak minden esetben. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .