Járj győztesen! – Józsué könyve – 3. hét / 5. nap

Az Úrral való egyeztetés hiányának következménye

Olvasd el:  Józsué 9:1-6; 14-15; Zsoltárok 33:10-11

IMÁK:  Zsoltárok 33:10-11

További olvasmány – Józsué 9:7-13

Az Ajnál és Jerikónál történt győzelmek megrettentették a kánaáni királyokat. Ezek az izráeliek elkezdték elfoglalni az országot, és eszük ágában sem volt visszavonulni a Jordán túlsó partjára. Le fognak telepedni Kánaánban, és eltökélték, hogy az egész területet elfoglalják, ráadásul egy hatalmas Isten állt ebben mellettük. Mit is tehetnének?

Egy csapat gibeoni férfi elhatározta, hogy félrevezeti Józsuét. A gibeoniak nagyon közel éltek az izráeliek táborához, és tudták, hogy Józsué serege ki fogja irtani őket. Azt hazudták Józsuénak és a nép vezetőinek, hogy messzi földről érkeztek, és hogy hihető legyen a történetük, elnyűtt zsákokat tettek a szamaraikra, régi ruhákat vettek magukra, és száraz kenyeret vittek magukkal. Ezek az agyafúrt emberek azt állították, hogy ők az izráeliek szolgái, akik szövetséget akarnak velük kötni, pedig valójában álruhába öltözött ellenség voltak.

A 14. versben azt olvassuk, hogy Izráel szövetséget kötött a gibeoniakkal, Isten véleményét viszont nem kérték ki. Ahogy a jövő héten látni fogjuk, hibát követtek el. Ez velünk is megtörténik. Elfelejtjük, hogy a sátán is álruhában próbál tőrbe csalni minket. Elfelejtjük, hogy még Jézust is a Szentírással próbálta elbuktatni, és hogy ő a hazugság atyja. Ne kövessük el ugyanazt a hibát, amit Józsué és a nép vezetői, hanem kérjünk Istentől tanácsot, mielőtt meghoznánk egy-egy döntést. Az Ő tanácsa örök érvényű!

Mennyei Atyám, bocsáss meg minden olyan döntésért, amelyet Nélküled hoztam meg. Látom, milyen rossz döntéseim voltak, és hogy ezek milyen fájdalmat okoznak. Vezesd minden lépésemet. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Greizer Zsófia

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .