Isten győzelmet ad nekünk

„De hálát adunk Istennek, hogy Urunk, Jézus Krisztus által győztesekké tesz bennünket!” – 1 Korinthus 15:57

Én nem azok közé az emberek közé tartozom, akik a könyv utolsó oldalát olvassák el először, és nem akarom, hogy elmondd nekem, hogyan fog végződni a történet. Ez a megközelítés jól beválik mesék és fikciók esetén, de keresztényként nagyon hálás vagyok, hogy Isten már előre elmondta a befejezést.

Vigyázat! Most lelövöm a poént: Isten győz.

Mire gondolsz, amikor azt a szót hallod, hogy GYŐZELEM?

Én rögtön az atlétikai versenyek győzteseire és katonai hódításokra gondolok. Néha Isten elrendelt győzelme ilyennek tűnik – lásd a mai Igeverseket a Józsué 8:12-22-ből, ahol az izráeliek a győzelem ígéretét kapták, amikor megpróbálják bevenni Aj városát és sikeresek voltak hódításukban.

Isten győzelme azonban más módokon is megmutatkozik életünkben – csöndesebben, kevésbé feltűnően és potenciálisan észrevétlenül.

  • A hívőben, aki gyűlölet helyett irgalmat mutat.
  • Az anyában, aki az életet választja meg nem született gyermekének.
  • A házasságban, mely harcol, hogy fenntartsa a fogadalmaikat.
  • Az akaratos ember személyében, aki visszatér Isten akaratához.

Jézusban győzelmünk van.

Ez nem jelenti, hogy minden versenyt meg fogunk nyerni, vagy hogy mindig sikeresek leszünk. És néha, ebben a testben, ez elkeserítő. Győzelem lett ígérve nekünk, nem igaz? Akkor mi a helyzet a munkával, ami nem jön össze vagy az egészségi állapottal, ami nem javul? Miért történnek rossz dolgok jó emberekkel? Miért tűnik úgy, hogy az életünk elvilágiasodott része átveszi az uralmat, és megpróbálja az oldalvonalra küldeni és elnémítani Jézust?

Ne felejtsük, hogy a mi nézőpontunk szűk. Isten az egyetlen, aki ismeri vagy látja az emberiségnek szánt tervet. Ne veszítsd el a hitet, hogy Isten a háttérben munkálkodik és ez végül a mi javunkra fog válni.

Van egy népszerű dicsőítő dal, ami bátorít, amikor úgy érzem, hogy a győzelem lassan érkezik. (Tökéletes itt megemlíteni, mialatt Józsué könyvét tanulmányozzuk, mert a Józsué 6-ra utal, ahol Isten arra utasítja Izráel népét, hogy kerüljék meg Jerikó falait mielőtt a falak leomlanak, hogy lehetővé tegye győzelmüket a város elfoglalásában).

„Vannak még itt falak,
Reméltem, leomlanak,
de Te sosem hagytál cserben!
 
Várva a változást,
tudva, hogy győztél már,
Uram, te sosem hagytál el!
 
Hisz megígérted,
nagy a Te hűséged, hűséged,
kezedben éltem, Te vagy erősségem,
Te sosem hagytál el!”
(Elevation Worship, 2017)

Az 1 Korinthus 15:57 azt mondja, “De hálát adunk Istennek, hogy Urunk, Jézus Krisztus által győztesekké tesz bennünket!”

Istené lesz a végső győzelem. A bűn felett. A halál felett. Sátán felett.

És várakozással tekintünk arra a dicsőséges napra.

Sara

Forrás: https://lovegodgreatly.com/god-give-us-victory/

Fordította: Gilicze Margit

A bejegyzésben említett dal magyarul meghallgatható itt.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .