Járj győztesen! – Józsué könyve – 2. hét / 3. nap

Győzelemből harcolunk, nem a győzelemért

Olvasd el: Józsué 6:2-6; Róma 8:31

IMÁK: Róma 8:31

További olvasmány – Józsué 6:1; 7-13

Minden alkalommal, amikor elolvasom ezeket a verseket, előttem van az összezavarodott Józsué, amint azon gondolkodik, mit is mondott neki Isten. A város körül menetelni és közben fújni a kürtöket, enyhén szólva, furcsa tervnek tűnt.

De van itt valami, ami megváltoztat mindent, és más – jobb – nézőpontba helyezi a dolgokat. Mikor Isten elkezd Józsuéhoz beszélni, az első dolog amit mond neki – mielőtt megosztaná vele a haditervet – az, hogy már nekik adta Jerikót. Nem kellett, hogy harcoljanak a városért, már az övék volt. Nem a győzelemért harcoltak, hanem győzelemből. Nem kellett a hadseregüket bevessék, a fegyvereiket használják, vagy taktikázzanak ahhoz, hogy meghódítsák Jerikót. Egyedül arra volt szükség, hogy engedelmeskedjenek Isten parancsának. Függetlenül attól, hogy milyen furcsának tűnt.

Néha nem értjük Isten tervét. Különösnek vagy összezavarónak tűnhetnek az útjai. Máskor nem értjük az Ő időzítését és feladjuk a reményt. De az egyetlen dolog, amit tennünk kell, hogy bízunk Istenben és engedelmeskedünk parancsainak, függetlenül attól, hogy megértjük-e azokat vagy sem.

Mennyei Atyám, kérlek, segíts bízni a Te terveidben és időzítésedben. Még akkor is, amikor nem értem miért teszel dolgokat, adj békességet és türelmet hogy várjak, amíg meglátom, miként adtad kezembe a győzelmet. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .