Járj győztesen! – Józsué könyve – 2. hét / 2. nap

A szerződés megújult az új nemzedékkel

Olvasd el: Józsué 5:2-9; 1 Mózes 17:9-10; Zsoltárok 105:8-11

IMÁK: Zsoltárok 105:8

További olvasmány – Józsué 5:1; 10-15

Isten szövetséget kötött Izráellel, amit egyetlen másik nemzettel sem tett meg. A körülmetélés volt ennek a különleges szövetségnek a jele, amint az 1 Mózes 17:9-10 versekben látjuk. Ez volt a jele annak, hogy Istenhez tartoznak, hogy különlegesek és kiválasztottak.

A pusztában eltöltött 38 év alatt a zsidókat nem metélték körül. Minden körülmetélt férfi, kivéve Józsuét és Kálebet, meghalt és gyermekeiken, az új generáción nem hajtották végre a rituálét. Ezért újította meg Isten a szövetségét ezzel az új generációval, megparancsolva nekik, hogy metélkedjenek körül.

Érted, hogy mit jelentett ez az izráeli férfiaknak? Ez lehetőséget adott az ellenségeiknek, hogy megtámadják őket, amíg lábadoznak. Az erőtlenségükben rejlett a bizonyíték, ismét, hogy Isten adja nekik azt a földet és a győzelmet.

Nem szeretjük gyengének érezni magunkat. Szeretjük, ha mindent mi  kontrollálunk. De az az igazság, hogy a gyengeségünk az, ami által Isten el tudja végezni a munkáját. A gyengeségeink erőssé tesznek, mert különleges helyet biztosítanak Istennek, hogy átvegye az uralmat az életünk felett.

Ó, Uram, be kell ismerjem, hogy nem szeretem gyengének érezni magam. De kérlek, használd gyengeségemet és sebezhetőségemet a Te dicsőségedre. Segíts emlékeznem, hogy Benned találhatom meg az erőmet. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .