Járj győztesen! – Józsué könyve – 2. hét / 1. nap

Hatalmas Istenünk van

Olvasd el: Józsué 4:19-24; 1 Királyok 8:41-43

IMÁK: Józsué 4:23-24

További olvasmány – Józsué 4:15-18

Legutóbb azt láthattuk, hogy Izráel népének mennyire fontos volt a kő emlékoszlop megépítése, hogy a későbbi generációk emlékezhessenek rá, miképpen segítette meg őket Isten, és milyen hatalmas csodákat vitt véghez. Ma újabb okunk van az emlékezésre – hogy a föld lakosai megismerhessék Isten nagyságát és erejét.

Tetszik nekem, ahogy az 1 Királyok 8:41 leírja, hogy idegenek azért jöttek Izráelbe távoli országokból, mert hallották a hírnevét. Idegenek, mint Ráháb és Ruth hallottak Isten hatalmas tetteiről és csatlakozni szerettek volna az Ő népéhez.

A Máté 24:14 ezt mondja: „Isten Királyságának örömüzenetét az egész világon mindenhol hirdetni fogják. Ez minden nemzet számára hiteles bizonyíték lesz. Csak azután érkezik el a vég.” Minden próféta a Messiásról beszélt, az Ő első és második eljöveteléről, mint Jeruzsálem Királyáról. Tudjuk, hogy Jézus több mint kétezer évvel ezelőtt jött el. Most a második eljövetelére várunk. De ez nem fog megtörténni mindaddig, míg az egész világ nem hallott Róla és a megváltásról, melyet Ő kínál.

A Nagy Misszióparancs nemcsak azokra vonatkozik, akik a missziós mezőkre hívattak el. Ez minden keresztény feladata. A missziós terepen dolgozóknak szükségük van hívő testvérekre, akik imádkoznak értük és anyagilag támogatják őket. Így válik lehetségessé, hogy mi, a gyülekezet, eljutunk a világ minden sarkába és beszélünk az embereknek Jézusról.

Ó, Atyám, aktív résztvevője akarok lenni a Te Nagy Küldetésednek. Nem szeretném a pálya széléről szemlélni az eseményeket. Meg akarom tenni az én részemet. Kérlek, mutasd meg, mit akarsz, hogy tegyek. Imádkozom, hogy minden nemzetben, a világ minden apró sarkában, minden léleknek legyen lehetősége hallani Jézusról és a megváltásról, melyet Általa nekünk adtál. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .