Járj győztesen! – Józsué könyve – 1. hét / 5. nap

Emlékezz, mit tett érted Isten

Olvasd el:  Józsué 4:1-7; Zsoltárok 78:2-4; Zsoltárok 44:1

IMÁK:  Józsué 4:6-7; Zsoltárok 44:1

További olvasmány – Józsué 4:8-14

Három gyermek édesanyja vagyok. Ezért amikor hallom, hogy „valakinek olyan az emlékezőtehetsége, mint egy aranyhalnak”, rögtön a „Némó nyomában” című mesére asszociálok. Némó barátja, Szenilla rögtön elfelejti, amit mondott. Rövidtávú memóriakiesésben szenved. Ahogyan mi is.

Mi három másodpercnél lényegesen hosszabb időre tudunk visszaemlékezni. De legyünk őszinték! Feledékenyek vagyunk és könnyen kimegy a fejünkből mi mindent tett értünk Isten.

Józsué nem akarta, hogy a nép elfeledje, mit tett értük Isten. Kettéválasztotta a Jordánt, ahogy negyven évvel azelőtt kettéválasztotta a Vörös-tengert is! Miközben olvasom, felötlik bennem, hogy is lehetne ilyesmit elfelejteni? De Isten az én életemben is tett hatalmas dolgokat. És mégis, a kétség és a küzdelem idején elfelejtkezem erről, ahelyett, hogy abba kapaszkodnék, hogy eddig is mi mindent vitt véghez értem Isten.  

A kövek, amiket ez a tizenkét férfi hordozott, emlékeztetőül szolgált nekik és gyermekeiknek is. Hagysz hátra emlékeket a következő nemzedéknek? Figyelsz Isten csodáira és emlékezel rájuk, megosztod őket gyermekeiddel és unokáiddal, hogy ők is tudják, milyen nagy a mi Istenünk? Sosem túl késő elkezdeni beszélni arról, hogy mit tett az életünkben Isten.

Mennyei Atyám, dicsérlek Téged azért a sok dologért, amit eddig elvégeztél az életemben. Köszönöm azokat az alkalmakat, amikor megsegítettél, és hogy törődsz velem. El akarom raktározni ezeket és nem csupán észben tartani őket, hanem megosztani is a következő generációval. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .