Járj győztesen! – Józsué könyve – 1. hét / 4. nap

Légy szent

Olvasd el:  Józsué 3:1-6; 3 Mózes 20:7; 1 Péter 1:16

IMÁK:  Józsué 3:5

További olvasmány – Józsué 3:7-17

Hányszor hallottad már a felszólítást, „legyetek szentek”? Tudjuk, hogy erre van elhívásunk. Halljuk, olvassuk és memorizáljuk az Igéket, amik a szentségről szólnak, arról, hogy szenteljük oda életünket Istennek, hogy feddhetlenségben éljünk… és mégis a saját útjainkon járunk.

A Sátánt nem érdekli, hogy ismerjük-e ezeket az Igéket. Nem aggasztják őt azok az emberek, akik tudják, hogyan élhetnének szent életet, de nem teszik, mert körülöttük senki nem él így. Hallottam, amikor Pricilla Shirer bizonyságot tett arról, hogy a szentséget kell keresnünk és azt, hogyan hozhatnánk dicsőséget Istenre, nem pedig az emberek kedvét.

Barátom, mennyei dicséretet kell keresnünk, még ha ezzel a tömeg ellen megyünk is. Lehet, hogy azt mondják majd, furcsák, bolondok, őrültek vagyunk. De mi a szentséget keressük és azt, hogyan szentelhetnénk Istennek az életünket. Ezt parancsolta Józsué is népének. Isten arra készült, hogy csodát tegyen a nép között, ha hajlandóak arra, hogy megszenteljék magukat és igaz módon éljenek.

Ó Uram, kérlek, bocsáss meg nekem, amikor álarcot viselve a világ, és nem a Te Szavad szerint élek. Atyám, segíts, hogy igaz életem legyen és mindennel, amit teszek Rád hozzak dicsőséget. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .