Járj győztesen! – Józsué könyve – 1. hét / 3. nap

Vedd el mindazt, amit Isten már régen neked adott

Olvasd el:  Józsué 2:15-18; 24; 2 Mózes 23:31

IMÁK:  Józsué 2:24

További olvasmány – Józsué 2:19-23

A kémek, akiket Józsué Jerikóba küldött, jelentést tettek, miután leeresztették őket a városfalon át. Mi volt a konklúziójuk? „Menjünk!” Ez a jelentés teljesen eltér attól, amit a tizenkettőből tíz kém tett – ahogyan arról a 4 Mózes 13-ban olvashatunk. Ezek a kémek, miután jártak a városban és beszéltek Ráhábbal, azt mondták Józsuénak, hogy Jerikó népe fél tőlük.

Emlékszel, hogy a tegnapi olvasmányban Ráháb azt mondta a kémeknek, hogy hallott már az Istenükről? Nem ő volt az egyetlen, akihez eljutott a híre azoknak a csodáknak, amiket Isten a népéért tett. Hallották, hogy hogyan vezeti, védi őket és gondoskodik róluk. És most Isten népe ott táborozik a Jordán túloldalán, készen arra, hogy megtámadják a városukat.

Ezek a versek azokra emlékeztetnek, amelyekből megtudhatjuk, hogy a gonosz szellemek is hisznek és reszketnek (Jakab 2:19). Időnként a hitetlenek élesebben látják Isten csodáit, mint mi. Talán hozzászoktunk Isten apró, hétköznapi csodáihoz az életünkben és már nem is vesszük őket észre. Emlékezzünk ma arra, hogy csodálatos Istenünk van. A csodák Istene. Figyeljünk hát életünk „kis” csodáira is!

Drága Atyám, kérlek bocsáss meg, amiért hozzászoktam ahhoz, hogy Te hatalmas módon munkálkodsz az életemben. Minden részletben meg akarlak látni Téged. Nem akarok észrevétlenül elmenni a csodák mellett, amiket véghezviszel az életemben. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .