Járj győztesen! – Józsué könyve – 1. hét / 2. nap

Váratlan segítség

Olvasd el:  Józsué 2:1-7; Zsidók 11:31

IMÁK:  Zsidók 11:31

További olvasmány – Józsué 2:8-14

Úgy szeretem Ráháb történetét! Prostituált volt, egy nő, akivel nem sokan akartak barátkozni. És mégis, nemcsak a hite miatt dicsérendő, hanem azért is, mert szerepel Jézus, a Messiás vérvonalában is (Máté 1:5).

Amikor a két kém megérkezett Jerikóba, biztosan nem várták, hogy egy Ráhábhoz hasonló embertől – egy nőtől, egy pogánytól, egy prostituálttól – kapjanak segítséget. De a mai Ige rámutat arra, hogy a hit mindenkié. A jó hír, hogy a kegyelem és a megváltás minden emberé, még azoké is, akik a mi szemünkben „nagy” bűnöket követtek el. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy „ahol elszaporodik a bűn, ott Isten kegyelme még inkább megsokasodik” (Róma 5:20). Ráháb története erre az igazságra emlékeztet minket.

Ráháb beszámol a kémeknek arról, hogy hallott már az Istenükről. Az igaz Istenbe veti a hitét és ez a hit megmentette az életét. A kérdésem ma ez: hallanak tőled mások Istenről? Az életed bizonysága annak, hogy a Jézus által felajánlott kegyelem és megváltás mindenkié?

Drága Istenem, segíts megélnem az Evangéliumot. Segíts, hogy élő bizonyítéka lehessek a Te szeretetednek, kegyelmednek és könyörületednek. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .