Járj győztesen! – Józsué könyve – 1. hét / 1. nap

Isten Szavában élni minden napot

Olvasd el: Józsué 1:5-9

IMÁK: Józsué 1:8

További olvasmány – Józsué 1:10-18

Tetszik, ahogy Józsué könyve rögtön a lényegre tér. Isten egyértelmű utasítást adott Józsuénak: „Ezért most te indulj el, kelj át a Jordánon, és vezesd át az egész népet arra a földre, amelyet Izráel népének adok!” Isten tudta, hogy a feladat nem könnyű, ezért további parancsokat is adott. Először is azt, hogy Józsué legyen erős és bátor. Ez a parancs Isten azon ígéretén alapult, miszerint Ő végig vele lesz és nem hagyja el.

Második parancsa az volt, hogy maradjon meg Isten törvényében. Józsué nagyon ügyelt arra, hogy amit tesz, az Isten Szava szerint való legyen. Mintha Isten emlékeztette volna: „Az a plusz harmincnyolc év a pusztában? Nem lett volna, ha engedelmeskedtek!” Isten nem akarta, hogy Józsué elkövesse Mózes hibáit. Ezért fedte fel előtte a titok nyitját: „A törvény könyvét szüntelen tanulmányozd, igéit ismételd magadban, és gondolkodj azokon, hogy mindenben annak megfelelően járhass el.” Ha Józsué jó vezető, jó parancsnok, jó szolga akar lenni, akkor minden napját Isten Szavával kell élnie. Isten emlékeztette arra, honnan jön az ereje, a bátorsága és a bölcsessége: az Ő Szavából.

A Bibliában találkozhatunk Isten ígéreteivel, melyekből bátorságot nyerhetünk a mindennapokhoz. Olvashatjuk, hogy amennyiben Isten törvényei szerint élünk, akkor az tetszik az Úrnak és ez a mi szívünknek öröme, békéje, megelégedése lehet. Miért gondoljuk azt, hogy jól élhetünk, ha nem töltünk naponként időt Isten Szavával? Lehet, hogy néhány napba vagy akár hétbe is beletelik, amíg be tudjuk illeszteni a napirendünkbe azt, hogy olvassuk és elmélkedjünk Isten Szaván. De most, amikor elkezdjük Józsué könyvének tanulmányozását, arra bátorítalak, hogy kövesd azt egészen a végéig! Ha nem szoktál hozzá, hogy naponként olvasd a Bibliát, akkor talán nehéz lesz, de ugyanaz az Isten, aki azt ígérte Józsuénak, hogy útjain sikerrel jár az Ő Szava által, neked is ezt ígérte. Drága barátnőm, légy erős és bátor!

Ó, Atyám, szeretnék életem kihívásaival bátran és erősen szembenézni. Kérlek segíts, hogy minden nap a Te Szavadban élhessek. Segíts, hogy állhatatos legyek Szavad olvasásában és elrejtsem azt a szívembe. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .