Mikeás könyve – 3. hét / 5. nap

Olvasd el: Mikeás 5:10-15, Zsolárok 50:15-23

IMÁK: Mikeás 5:15

Elmondhatom őszintén mi a gondom Mikeással? Rákényszerít, hogy elgondolkozzak a saját bűneimen. A bűn az a szó, ami sok keresztyén ember szótárából egyszerűen eltűnt. Átsiklunk az „apró” bűnök felett vagy a „trend” álruhájába burkoljuk őket. Ha mindenki teszi, akkor helyesnek kell lennie!


Nem igaz!

Mikeás elgondolkoztat az Isten iránt való engedelmességemről is. Más az életem, mint amilyen Izráel népének élete volt? Nem köszönhetem meg eléggé Istennek, hogy a kegyelme alatt élhetek, hiszen minél mélyebbre ások a bűneimben, annál többet találok.

„Egy nap Isten összegyűjti a hitetlen zsidó nemzetet a földjükön, megtapasztaltatja velük a szenvedést, majd felfedi nekik magát és megszületik egy új nemzet. A próféta látja ezt a napot és megpróbálja közvetíteni az üzenetet a kor emberének, de azok nem hallgatnak rá.” Warren Wiersbe, Be Concerned

Hány alkalommal látjuk Mikeás próféta könyvében azt, hogy a nép nem hallgatott rá? Nem akarok ilyen lenni. Nem akarom, hogy a figyelmeztetések elől bezárjam a füleimet.

Ó, Istenem, kérlek, segíts. A Te Szavad olyan tisztán elmondja, hogyan éljek! Segíts, hogy meghalljalak és észrevegyem a bűneimet. Istenem, tisztítsd meg a szívemet és segíts engedelmeskednem Neked. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .