Egy csodás győzelem

Évekkel ezelőtt az egyik helyi könyvesboltban vettem egy regényt, ami egy háromrészes fantasztikus történet része volt. Nem tudtam, hogy tetszeni fog-e az elbeszélés, ezért csak a trilógia első részét vettem meg. Amikor hazaértem, leültem a kanapéra, töltöttem egy csésze teát és elvesztem a könyvben. A konfliktus vad volt és ötletem sem volt, hogy az összekuszálódott szálak hogyan vezetnek majd egy kedvező kimenethez.

Mire az utolsó oldalra értem, teljesen megvett magának a történet. A függővég miatt még többre vágytam – hiszen a történet egy része sosem lehet elég. Alig bírtam kivárni, hogy elolvashassam a másik két részt.

Mikeás 5. fejezetének izgalmas története erre a trilógiára emlékeztet. Mikeás egy epikus csatáról beszél, ahol az új uralkodó a homályból emelkedik fel. Ez a hős megmenti Izráel népét, akit ellenséges hadsereg szorongat. De ez csak a történet első része.

Ha csak az első részét olvasod el, elszalasztod a nagyobb történetet. A Megváltónk Betlehemben fog megszületni, hogy kimentsen minket a lelki ellenségünk markából. És, az idők végén még nagyobb győzelmet arat, amikor Krisztus visszatér, hogy örökké uralkodjon és eltörölje az ellenséget egyszer s mindenkorra.

Lehet, hogy most éppen nem vagy elégedett a történeted jelenlegi oldalával. Lehet, hogy éppen egy viharos konfliktus közepén vagy és aggódsz, hogy mi lesz ezután. Istenre bízhatod a történetedet. Ő egy lenyűgöző végkifejletet ígért.

Miközben arra várunk, hogy ez a hatalmas győzelem eljöjjön, Mikeás emlékeztet, hogy olvassunk és keressük Jézust. A történetünk még lezáratlan, de bízhatunk abban, hogy a Hősünk

  • eljön, hogy kormányozza és uralkodjon az egész világon (2. vers)
  • életünk minden része felett hatalma van, már a teremtés első, ősi napjai óta (2. vers)
  • bűnbánó gyermekei életét helyreállítja és nyugalmat ad nekik (3. vers)
  • védi, irányítja és ellátja a nyáját gyengéd törődésével (4. vers)
  • elhozza békéjét és szabadítását az övéinek (5-6. vers)

Sose felejtsd el – Jézus a történeted hőse. Ő eljött a Földre és testet öltött, hogy megmentsen téged és hamarosan visszatér  hozzád.

A történetnek még nincs vége. Isten még mindig írja a világ megváltásának történetét, ezért várakozással kell előre tekintenünk. A Történetírás Mestere fel fogja göngyölíteni életünk összekuszálódott szálait és elhozza életünk csodás újjáépítését.

A hitet megtartva,

Lyli

Lyli Dunbar szeret a férjével karaokezni a kocsiban, elmélyedni a Bibliatanulmányozásban a lányokkal, és egyszerre 12 könyvet olvasni.  Író, előadó, és mentor, akinek legégetőbb vágya, hogy megismerje Jézust, és megismertesse Őt másokkal.  Keresd meg őt a lylidunbar.com oldalom, ahol elegendő üzemanyagot találsz majd az erdőtűz intenzitású hithez. Lylit továbbá megtalálod Facebookon, Instagramon, Twitteren, Youtube-on és Pinteresten is.

Fordította: Szabó Eszter

Forrás: https://lovegodgreatly.com/an-epic-victory/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .