Mikeás könyve – 3. hét / 1. nap

Olvasd el: Mikeás 4:6-8, Zsoltárok 93

IMÁK: Mikeás 4:7                                                   

Szeretem, ahogyan Isten azokat is észben tartja, akiken mi átsiklanánk. Isten Királyságában azok, akiknek a világ mértéke szerint nincs lehetőségük a sikerre, kiemelt helyet kapnak az asztalnál. Nem számít, hogy a zsidók maradéka milyen gyenge, milyen kicsiny. Isten újra erőssé teszi őket, amikor Jézus, mint Király visszatér és Jeruzsálem újra őrtorony lesz, főváros, úgy, mint Dávid korában volt. A Messiás eljön, hogy összegyűjtse a zsidó nép hűséges maradékát és ismét erőssé teszi őket a többi nemzettel szemben.

A 93. zsoltár gyönyörűen emlékeztet arra, hogy Isten trónja szilárdan áll és mindörökké állni fog (93:2). Bármi történjen is az életünkben, Isten uralkodik. Bár jönnek a viharok, az áradat megpróbál elpusztítani, a tűz felemészteni bennünket. Ha így történik, emlékezzünk, hogy Isten még mindig Isten és Ő ül a trónon. Nem tudom, ma milyen harcot kell megvívnod, de Isten megadja neked a csatához szükséges bátorságot! Emlékezz, hogy mindenre van erőd Krisztusban, aki megerősít téged (Filippi 4:13).

Drága Atyám, mikor az élet nehézzé válik, segíts emlékeznem, Te fenségesen uralkodsz és semmi sem csúszik ki irányításod alól. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .