Mikeás könyve – 2. hét / 5. nap

Olvasd el: Mikeás 4:1-5, Jelenések 21:1-8

IMÁK: Mikeás 4:5   

Miután tájékoztatja őket arról, hogy miként ég majd porig Jeruzsálem, Mikeás próféta lelket önt a nép szívébe, és beszél nekik arról a napról, amikor Jeruzsálem és a templom is újjáépül majd.

Ez egy a Messiásról szóló prófécia, mely az „utolsó napoknak” nevezett időszakról szól, amikor is Jézus királyként visszatér és megalapozza uralmát a földön. Voltak ígéretek Isten kiválasztottai számára és Mikeás mindenféleképpen meg akarta osztani azokat velük, hogy bátorítsa őket.

A Jelenések könyvén keresztül vethetünk egy pillantást az „Új Jeruzsálemre”, a fájdalom, könny, bánat és halál nélküli örökkévaló városra. Ez az a mennyei hely, ahol az öröklétet töltjük majd. Micsoda csodálatos reménységünk van! Még ha minden földi dolog elpusztul is, ha mindenünket elveszítjük, Jézus helyet készít nekünk (János 14:2). 

Ó, Atyám! Köszönöm a reménységet, amit Benned kaptam! Segíts emlékeznem arra, hogy Jézus milyen gyönyörű helyet készít nekünk a Mennyben, hogy a szívünket többé ne terhelje semmilyen hétköznapi bánat. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .