Mikeás könyve – 2. hét / 2. nap

Olvasd e!: Mikeás 3:1-4, Ézsaiás 55:8-9

IMÁK: Ézsaiás 55:8-9

Mikeás könyvének mára kirendelt Igeverseinek eredeti hivatása az volt, hogy feddésül szolgáljanak Izráel és Júda fejedelmeinek. Tudniuk kellett volna, hogy mi az igazság. Tudniuk kellett volna, hogy mi a jó és mi a rossz, hiszen az ő kezükben volt a hatalom a törvényen kívül élők megbüntetésére. Ők mégis arra használták az előjogaikat, hogy a szegényeket nyomorgassák.

Nézzük csak meg azokat a kemény szavakat, amelyekkel Mikeás azt írja le, ahogyan a vezetők elnyomták a népet. Az Ige lenyúzott bőrről, összetört csontokról és felaprított húsról beszél. Úgy hangzik, mintha nem bíróságról, hanem hentesüzletről beszélnénk.

Nehéz megértenünk, hogy Isten miért engedte ezeket a dolgokat megtörténni. Miért engedte, hogy ezek a gonosz emberek elferdítsék az Ő törvényét és megrontsák az embereket? Miért helyez korrupt és elvetemült vezetőket némely országok élére? Nem tudom. De Ő igen. És, ahogyan arra Ézsaiás is emlékeztetett engem a mai napon, az Ő gondolatai nem az én gondolataim. Nem is kell megértenem. Csak el kell fogadnom az Ő tökéletes akaratát.

Világszerte szemtanúi lehetünk annak, ahogy rossz vezetők nyomorítják meg az embereket. A Példabeszédek 29:2 szerint „amikor az igazságszerető kerül hatalomra, örül a nép, ha pedig istentelen uralkodik, mindenki sóhajtozik.” Kövessük hát Pál tanácsát, amit az 1 Timóteus 2:1-2-ben ad nekünk, és imádkozzunk a vezetőinkért, hogy nyugodt és békés életünk lehessen.

Drága Uram, imádkozom az országom vezetőiért. Arra kérlek, hogy adj nekik bölcsességet és tisztánlátást ahhoz, hogy jól kormányozhassanak. Imádkozom a lelki üdvükért. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .