Mikeás könyve – 1. hét / 5. nap

Olvasd el: Mikeás 2:6-11, 5 Mózes 11:13-17

IMÁK: Mikeás 2:7   

A mai versekben láthatjuk, hogy milyen messzire eltért Izráel Istentől. Mikeás 2:8 ezt mondja: „De ti úgy támadtok népemre, mint az ellenség!” Nem tértek meg a bűneikből és Isten ellenségeivé váltak.

A nép körében hamis próféták voltak, akik el akarták hallgattatni Isten prófétáit. Ezeknek a hamis prófétáknak elég volt, hogy Isten választott népéhez tartoztak. Nem érezték szükségesnek, hogy megtérjenek a bűneikből, azzal érveltek, hogy Isten nem fog olyan kemény ítéletet végrehajtani rajtuk. Az üzenetük hamis volt, de édesebb a bűnösök fülének, akik Mikeást el akarták hallgattatni. Mikeás válaszolt, kijelentve, hogy Isten Szava hasznára van azoknak, akik igazságosan élnek.

Időnként be akarjuk fogni a fülünket Isten Igazságai előtt, talán akkor, mikor az Ige olyan bűnt leplez le az életünkben, amelyből nem akarunk megtérni, vagy mikor olyan valamit vagy valakit mutat meg, aki eltávolít minket Istentől. Vagy olyankor, mikor egy igehirdetés vagy egy Isten-szerinti emberrel történt beszélgetés során nyilvánvalóvá válik, hogy fel kell hagyjunk egy bűnnel, amit rendszeresen elkövetünk. Befogjuk a fülünket. Nem akarjuk meghallani. Legyünk nagyon figyelmesek, hogy szándékosan meghalljuk, amit Isten nekünk mond.

Drága Atyám, kérlek, nyisd meg a szemem és a fülem a Te Igazságaidra. Érzékeny akarok lenni a Te útmutatásodra és hajlandó arra, hogy megváltoztassak az életemben mindent, ami eltávolítana Tőled. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .