Mikeás könyve – 1. hét / 4. nap

Olvasd el: Mikeás 2:1-5, 2 Krónikák 36:15-21

IMÁK: 2 Krónikák 36:15

Mikeás ma azokhoz szól, akiknek a „kezében hatalom van”. Ezek a gazdagabb polgárok szemet vetettek a szegény emberek földjére, és azzal töltötték a napjaikat, hogy fontolgatták, hogyan szerezhetnék meg azok tulajdonát.

Nem tudom, nálatok hogy van. De ahol én élek, a pénz egyenlő a hatalommal. A korrupció olyan szintű, hogy bármit és bárkit meg lehet vásárolni. Ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy te szeretnéd, csak megtöltöd a törvényhozó emberek zsebét, és ők megváltoztatják neked a törvényeket, ahogy te szeretnéd. Ez történt Júdában is. Elvettek mindent, amit akartak, mert gazdagok voltak és, ezáltal hatalommal bírtak, úgy gondolták mindehhez joguk van, hogy kedvük szerint hatalmas nyereségre tegyenek szert, még gazdagabbá válva.

Példabeszédek 22:22-23 azt mondja: „Ne foszd ki a szegényt, és ne okozz kárt a nyomorultnak a bíróság előtt! Vigyázz, mert az Örökkévaló támogatja és védi őket! Aki a szegényt megrabolja, annak az Örökkévaló is elveszi életét!”

Júda nem akarta meghallgatni a prófétákat, akiket Isten küldött, és megmaradtak bűnös utaikon. Nem akarták meghallani, hogy nemsokára a gazdagok földjeit idegenek fogják elvenni. Mi figyelünk arra, amit Isten mondani akar nekünk? Változtatunk a viselkedésünkön?

Drága Istenem, nem akarom, hogy kőszívem legyen, hanem lágy szívem, hogy meghalljam hangodat és a Te utasításaid szerint éljek. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .