Mikeás könyve – 1. hét / 2. nap

Olvasd el: Mikeás 1:2-7, 2 Királyok 17:7-13

IMÁK: Mikeás 1:2-3

További olvasmány: 2 Krónikák 29

Elképzelem Mikeást, ahogy kiáltja: „Halljátok meg! Figyeljetek! Az Úr maga jön tanúskodni ellenetek!” Mintha Izráel tárgyalása lenne, és az ügyvédnek eszébe jutna az összes bűnük. A 2 Királyok 17 verseiben megtaláljuk az okot, amiért Izráel száműzetésben van, és Mikeás részletesen felsorolja bűneiket, hogy idegen isteneket féltek, bálványoknak szolgáltak, gonoszságokat követtek el…, és a lista csak folytatódik és folytatódik.

 Az izráeliek megszegtek minden törvényt, melyet Isten nekik adott, és a legszörnyűbb bűnöket követték el. Mégis a 13. vers arra emlékeztet, hogyan figyelmeztette Isten Izráelt és Júdát ismételten „az összes prófétája és látnoka által: Hagyjátok abba ezeket a gonosz dolgokat! Forduljatok el tőlük! Engedelmeskedjetek parancsaimnak és határozataimnak!” Mikeás egyike volt ezeknek a prófétáknak, aki Júdába küldetett, hogy figyelmeztesse a népet Isten fenyegető ítéletéről.

Ezek a versek csodálatosan emlékeztetnek Isten kegyelmességére. Bűneink listája akár olyan hosszú is lehet, mint Izráel és Júda népének lajstroma. Mégis, Isten lehetőségeket adott nekik, hogy megtérjenek, ugyanúgy, ahogy nekünk is új esélyt ad minden reggel. Gyertek, hagyjuk abba az Úr adta új lehetőségeink elvesztegetését, és kezdjünk az Ő Szava szerint élni!

Mennyei Atyám, bocsásd meg a bűneimet. Köszönöm, hogy Krisztus által minden bűnöm meg van bocsátva. Köszönöm kegyelmedet és könyörületességedet. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .