Hűséges szeretet / 6. hét / 2. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 13:4-14, Márk 10:45

IMÁK: Hóseás 13:14

További olvasmány: János 13:1-17

Semmilyen király, sem herceg, sem vezető nem volt képes megmenteni Izráel népét a rabszolgaságból és száműzetésből. Izráel a földi kormányzókhoz fordult Isten helyett.

Isten újra és újra felajánlotta az áldásait és a megváltást, de Izráel az ő segitője ellen volt. Az egyetlen aki meg tudja őket menteni az Isten, és Izráel visszautasította Őt. Ő ezt mondja, „De én, az Úr, vagyok a te Istened… Nem ismerhetsz rajtam kívül Istent, nincs más szabadító, csak én.” (13:4) Nincs más Megváltó, egyedül Jézus Krisztus, a Fiú Isten.

Jézus azért jött a földre, hogy életét adja váltságdíjul a bűnösökért. A Róma 5:8-ban az áll: „Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.” Ugyanolyan bűnösök voltunk, mint Izráel népe. Nincs kis és nagy bűn Isten előtt. Isten gyűlöl mindenféle bűnt.

Nincs Megváltó Jézus Krisztuson kívül. Ő legyőzte a Seolt. Uralmat vett a halál felett. Feltámadt, hogy életet adjon nekünk. Dicsérjük Őt ma!

Drága Uram, Neked hatalmad van arra hogy megments. Legyőzted a halált és örök életet adtál nekem. Dicsérlek Téged és minden dicsőséget Neked adok. Nem tudom eléggé megköszönni Jézus áldozatát a kereszten. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Eszter Richards

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .