Hűséges szeretet / 5. hét / 4. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 12:9-11, Róma 8:38-39

IMÁK: Hóseás 12:9

Bár Izráel népe a pénzügyi bővelkedést és a kényelmes otthonaikat élvezték, Isten ítélete fogságba vitte őket és megtapasztalták újra a sátorlakó életet. Ez az ítélet biztos volt, hiszen Isten kijelentette a prófétákon keresztül, a nép mégsem hallotta meg.

„Büszkeség a közelgő összeomlás hírnöke, elbizakodottság pedig bukásé.” (Példabeszédek 16:18). Izráel népe bízott a vagyonában, pénzügyi sikereiben és nem akart Hóseásra hallgatni. Tulajdonképpen, nem akartak Istenre hallgatni. De Isten nem várt fordulatot hozott a jövőjükbe: visszavitte őket a sátrakba. Hátra kellett hagyniuk a világi tulajdonukat és mindent elölről kezdeni.

A jó hír az, hogy bár elveszíthetünk mindent, amink van, soha nem veszíthetjük el Istent. És miénk a bizonyosság, hogy semmi, egyáltalán semmi sem választhat el minket az Ő szeretetétől.

Dicsérlek Atyám, hogy biztos lehetek abban, hogy „sem halál, sem élet, sem angyalok, sem az uralkodó szellemek, sem, ami most van, vagy ami ezután következik, sem azok, akiknek hatalmuk van, semmi, ami a magasságban vagy a mélységben van, semmiféle teremtmény nem választhat el” engem az irántam érzett szeretetedtől, ami Urunkban, Jézus Krisztusban mutatkozott meg. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .