Hűséges szeretet / 5. hét / 2. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 11:1-12, Zsoltárok 145:8-9, Mikeás 7:18-19

IMÁK: Hóseás 11:8-9

Ma olyan szerető Atyaként látjuk Istent, aki annyira szerette Izráelt, mint egy gyermeket, Aki kihívta fiát Egyiptomból. Megtanította Efraimot járni, karjaiban hordozta. Lehajolt hozzá és táplálta. Isten mindig jó, szerető, törődő Atya volt.

De jön a büntetés Izráel bűnei miatt. Lerohanják őket az asszírok és fogságba hurcolják a népet. De Isten, mint szerető Atya, feltárja ma a szívét. „Hogyan is adhatnálak oda ellenségeidnek, Efraim? Hogyan szolgáltatnálak ki, Izráel? Nem bánhatok veled úgy, mint Admával! Nem pusztítalak el, ahogy Cebóim városát eltöröltem. Megesett rajtad a szívem, fellángolt bennem a szánalom!”

„Hogyan is adhatnálak oda?” Most a saját gyermekeimre gondolok. Ha olyan döntést hoznak, amivel összetörik a szívemet, lemondanék róluk? Soha! Ha én, a hűtlen ember, nem tudok lemondani a gyermekeimről, hogyan gondolhatnánk azt, hogy Isten örökre visszatartaná tőlünk szeretetét? Ismét megkönyörül majd. Nem hagyja népét fogságban örökre.

Mennyei Atyám, amikor bűnösen, bűntudattól gyötörten állunk előtted, Te nem mondasz le rólunk. Az igazság megkövetelte a büntetést, de a szíved módot talált a megváltásra: Jézus Krisztust. Köszönöm, hogy nem mondasz le rólam. Köszönöm, hogy megtaláltad a tökéletes utat a megmentésemre. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .