Hűséges szeretet / 5. hét / 1. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 10:9-15, Apostolok cselekedetei 17:27, Jakab 4:8

IMÁK: Hóseás 10:12

További olvasmány: Apostolok cselekedetei 17:22-31

Szeretem a mai Igerészt! Az előző hetekben láttuk, hogy Hóseás könyvében Izráel népe megbánás nélkül követ el megannyi bűnt. De Isten annyira szeret minket, annyira megbocsátó és jó hozzánk, hogy még akkor is választási lehetőséget kínált: vessetek igazságban, hogy kegyelemben arassatok.

Hogy így legyen, ’fel kellett törniük az ugart’. Mit jelent ez? Az ugar olyan kemény földű terület, ahová nem lehet elvetni Isten Szavának magjait, így azok nem tudnak eljutni az emberek szívéhez és nem tudnak gyümölcsöt teremni sem.

De a mai Igevers arról beszél, hogy mindig van remény. „Jöjjetek közel Istenhez, és ő is közeledni fog hozzátok! Ti bűnösök, takarítsátok ki a bűnöket az életetekből!” (Jakab 4:8); Isten „nincs messze egyikünktől sem” (Apostolok cselekedetei 17:27).

Ő közel van hozzád. Te is közel vagy hozzá? Vagy a szíved megkeményedett „ugar”? Mit fogsz aratni a ma, a héten, az elmúlt hónapban elvetett magokból? Most van itt az ideje, hogy keresd az Urat és hűséges szeretetet arass. Isten mindig melletted áll.

Óh, Atyám, a tény, hogy bűneim és álnok szívem ellenére sosem hagysz el engem, teljesen lenyűgöz. Közel vagy hozzám! Éreznem kell, ahogy ma is átölelsz, és arrafelé vezeted az életemet, ahol igazságban vethetek és kegyelemben arathatok. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..