Hűséges szeretet / 4. hét / 5. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 10:1-8, Jeremiás siralmai 1:8,15,18

IMÁK: Jeremiás siralmai 1:18

Isten megáldotta Izráelt, választott népét, bőségesen javakkal, ők azonban ezt magukra költötték és arra használták, hogy saját kívánságaik alapján hamis isteneknek készítettek oltárt. Izráel élvezte Isten áldásait, de ezeket az áldásokat istentelen módon használta fel.

Pál ugyanerre a bűnre figyelmeztet a Galata 5:13-ban: „Testvéreim! Isten benneteket szabadságra hívott el! Csakhogy ezt a szabadságot ne a régi emberi természet kívánságainak kielégítésére használjátok…” Keresztényként néha a szabadságot és az áldást, amit Isten adott nekünk, istentelen módon használjuk.

A Jeremiás Siralmai arra emlékeztetnek minket ma, hogy mi történt Izráel népével: fogságba kerültek. Fiatal nők és férfiak Izráelből megfizették a nép lázadásának árát. Sose felejtsük el, hogy a bűnnek vannak következményei. Igaz, hogy Isten megbocsátja a bűnt teljes mértékben, amikor beismerjük azt. De nem veszi el bűnös viselkedésünk következményeit.

Drága Istenem, nem akarok olyan bűnnel élni, amit még nem vallottam be Neked. Tudom, hogy a bűnnek következménye van az életemre nézve. Kérlek, segíts, hogy miután beismertem bűnömet, hadd tudjak foglalkozni annak a bűnnek a következményeivel. Segíts bölcs nőként élni. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .