Hűséges szeretet / 4. hét / 3. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 9:1-9, Ézsaiás 10:1-4

IMÁK: Hóseás 9:9

Láttatok már olyan szelfiket, amelyek néhány másodperccel a katasztrófa előtt készültek? Mint amikor valaki csónakból készít szelfit és az illető mögött kiemelkedik egy cápa a tengerből. Te látod a képen, hogy mi fog történni, de annak, aki a szelfit készíti, nem látja, hogy mi történik. Pontosan ez történik Izráellel. Teljes sebességgel mennek a katasztrófa felé úgy, hogy ennek egyáltalán nincsenek tudatában.

Izráel népe a fatalista Hóseást hibáztatja, amikor ismerteti az eljövendő ítéletet és bűnbánatra hív. Ezt gondolják: „Ki prófétál józan ésszel ilyet, amikor ilyen gyönyörű aratás kellős közepén vagyunk, ami önmagában Isten áldásának bizonyítéka?” Gazdagságban éltek és mindenki boldog volt. Jól mentek a dolgok… vagy annyira mégsem jól?

Amikor jól mennek a dolgok, kialakulhat bennünk egyfajta hamis biztonságérzet. Nincsenek nagy problémáink, az élet szép, mi pedig megfeledkezünk Istenről. Észrevettétek, hogy könyebb Istenhez fordulni életünk nehéz helyzeteiben, mint mikor olajozottan mennek a dolgok? Gyertek, keressük Arcát minden körülmények között!

Drága Atyám, hadd keressen lelkem Téged a jó időkben is, ne csak életem nehéz szakaszaiban. Segíts nekem, hogy Beléd kapaszkodjak életem minden napján. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .