Hűséges szeretet / 4. hét / 1. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 7:13-16, Zsoltárok 78:32-39

IMÁK: Zsoltárok 78:38

Ezekben az Igeversekben olvashatjuk, hogy Izráel látta a problémáját, de nem látta a bűnét. Amikor Isten keze az ember ellen mozdul, az ember hamar belátja hogy baj van, de gyakran nem ismeri fel, hogy az ÚR ellen vétkezett. Izráel amikor gondban volt, hamar jajveszékelni kezdett, csak nem az ÚRhoz kiáltottak! Könyörögni kezdtek, csak nem a Leghatalmasabbhoz!

Ez velünk is megtörténik néha. Gondban vagyunk, megpróbáljuk megoldani saját magunk. Tanácsot kérünk, felhívjuk a férjünket, barátunkat, édesanyánkat… megtervezzük, hogy mit fogunk tenni és hogyan fogjuk tenni. És elfelejtünk Istenhez fordulni. Ő az utolsó a listánkon, az utolsó mentsvárunk.

Együttérző Istenünk van, aki mindig kész segíteni rajtunk. Még akkor is, amikor bűnt követünk el a legborzasztóbb módon, részvéttel van felénk és gyakran visszatartja haragját. Ezt sose felejtsük el!

Mennyei Atyám, emberi természetem keresi a megoldásokat a legváratlanabb helyeken anélkül, hogy észrevenné, hogy Te vagy az első és a legjobb megoldás. Ámen.

/YouVersion/ Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .