Hűséges szeretet / 3. hét / 5. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 7:3-12, Zsoltárok 106:40-45

IMÁK: Zsoltárok 106:44-45

A 11. vers Efraimot (Izráelt) egy galambhoz hasonlítja: egy buta, ostoba galambhoz. Úgy fest, az ókorban ugyanúgy gondolkodtak ezekről az állatokról, mint most. Ennek az összehasonlításnak az okát a 10 versben találjuk: az izráeliek túl büszkék voltak, hogy visszatérjenek Istenhez és Őt keressék.

A büszkeség az egyik fő oka annak, hogy elhagyjuk az embereket. Tesznek valamit, ami nem tetszik, vagy nem tesznek meg valamit, amit elvárunk tőlük, és a büszkeség máris útját állja a barátságunknak, az ismeretségünknek, a házasságunknak… vagy éppen az Istennel való kapcsolatunknak.

Talán épp a büszkeség az oka annak, hogy nem érezzük többé közel magunkat Istenhez. Néha nem tudjuk, hogy pontosan miért, de arra leszünk figyelmesek, hogy a kapcsolatunk Istennel már nem olyan, mint amilyen azelőtt volt. Talán nem úgy válaszolta meg az imáidat, ahogy szeretted volna. Talán az időzítése miatt nem mered rábízni az életedet.

Hadd emlékeztesselek ma arra, hogy Ő nem feledkezik meg a szövetségéről. Ő minden egyes neked tett ígéretét számon tartja. Mindet. Az Ő irántad érzett rendíthetetlen szeretetének bősége miatt megkegyelmez neked. Nem Ő az, aki kisétál ebből a kapcsolatból. Ő még mindig itt van, ahogy itt volt tegnap is, és itt lesz holnap is, várva, hogy keresd az Ő tekintetét.

Abbá, köszönöm Neked a Te rendíthetetlen szereteted. Köszönöm a kegyelmet. Köszönöm, hogy egyetlen nekem tett ígéreted sem marad beteljesítetlen. Teljes szívemmel Benned akarok bízni. Kérlek, ne engedd, hogy a büszkeség az utamba álljon! Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .