Hűséges szeretet / 3. hét / 4. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 7:1-2, Zsoltárok 9:15-16, Példabeszédek 5:22

IMÁK: Zsoltárok 9:16

Izráel népének és vezetőinek az volt a baja, hogy megfeledkeztek arról, hogy Isten számon tartotta a bűneiket. És mi hányszor feledkezünk meg róla, hogy Isten látja és számon tartja, amikor vétkezünk? Ahelyett, hogy megbánnánk bűneinket és kegyelemért folyamodnánk, sokkal inkább elfelejtjük őket. Isten azonban nem. Igen, Ő izgatottan várja, hogy megbocsáthasson nekünk. Arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy egy olyan Szent Istenünk van, aki nem tűri meg a bűnt az Ő jelenlétében.

Isten kész volt arra, hogy kigyógyítsa Izráelt a bűneiből és annak mellékhatásaiból, de csak akkor, ha többé már nem viselkednek úgy, mint akiknek a bűneit Isten nem láthatja. Úgy kellett viszonyulniuk Istenhez, amilyen Ő valójában: egy olyan Isten, aki látja a meg nem vallott, takargatott bűnöket, és nem feledkezik meg róluk.

A Zsoltárok 9:16 így szól: „… a gonoszt saját csapdájában fogta meg.” Hányszor van, hogy rosszat teszünk és aztán Istent vádoljuk az életünkben bekövetkezett katasztrófák miatt? Hány bűnt felejtünk el megvallani, mert túlságosan is megszoktuk őket az életünkben? Isten megbocsátja a bűneinket, azonban nekünk előbb meg kell bánnunk őket és kérnünk kell Isten bocsánatát.

Mennyei Atyám, kérlek bocsáss meg nekem. Bocsásd meg a bűneimet. Bocsásd meg, hogy annyira hozzászoktam a bűnhöz az életemben, hogy elmulasztottam megvallani. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .