Hűséges szeretet / 3. hét / 3. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 6:4-11, Galata 6:14-16

IMÁK: Hóseás 6:6

Emlékszem arra, amikor az életemben teljesen elveszettnek éreztem magam. Úgy tűnt, hogy semmi sem működik úgy, ahogy kellene. Egyik probléma a másikat követte, és folyamatosan küzdöttem mindennel és mindenkivel. Egy nap, miközben imádkoztam, és éppen bőségesen árasztottam az Úrra a panaszomat mindazokért a nehézségekért, amelyeken át kellett esnem, a következő kérdést tettem fel neki: „Mégis mit vársz még tőlem?”

Perceket töltöttem azzal, hogy emlékeztessem Istent, mennyi mindent tettem Érte, és hogy milyen sokféleképpen szolgáltam Őt… mintha nem tudná! Akkor feltettem a kérdésemet. És akkor, abban a pillanatban, be kell vallanom, hogy éreztem, ahogy a Szent Szellem hangosan felkiált bennem: Téged akarlak. A szívedet akarom.

Még ahhoz is túlságosan le voltam sokkolva, hogy zokogni kezdjek. És akkor megértettem. Annyi mindent tettem Istenért. Olyan sok területen szolgáltam Őt… közben pedig teljesen elfeledkeztem Róla. Annyira lefoglaltak azok a dolgok, amiket Érte tettem, hogy nem maradt időm Vele lenni. 

Isten először is a szeretetedre vágyik. Az áldozat csak azután jön. Ő a szívedet akarja. A szolgálat csak azután jön. Azonban szorgoskodni és mindenfélével teletömni a naptárunkat sokkal egyszerűbb, mint időt tölteni Isten jelenlétében. Ettől produktívnak érezzük magunkat, és elfelejtjük, hogy a legnagyobb eredményeket akkor érjük el, ha a térdeinkre esünk.

Ó, Uram, kérlek ne engedd, hogy annyira lefoglaljam magam a Neked való szolgálattal, hogy közben elfelejtsek időt tölteni Veled. Mindennap be akarok lépni a Te szent jelenlétedbe, és dédelgetni akarom a Veled töltött időt, kiélvezve annak minden egyes percét. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .