Hűséges szeretet / 3. hét / 1. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 5:1-15, Filippi 3:18-4:1

IMÁK: Hóseás 5:15

Amikor Isten látta Izráel népének bűnős mivoltát, akkor azt is látta, hogy ezt az okozza, hogy a vezetők nem istenfélő módon vezetik az embereket. A papok számára talán csábító volt a népre hárítani a felelősséget, azonban igazából a szellemi vezetők (papok) és a politikai kormányzás (Izráel háza) volt felelős a nép irányításáért.

Ahogy a Filippi levél írja, ha az eszünk a földi dolgokon jár, akkor Krisztus keresztjének az ellenségei vagyunk. Sosem szabad elfelejtenünk, hogy habár ebben a világban élünk, nem ebből a világból valók vagyunk. Nekünk mennyei polgárjogunk van, és ebben az igazságban kell járnunk életünk minden napján.

„Bizony, nagy nyomorúságukban buzgón keresnek majd engem!” És pont ez volt Isten ítéletének a célja Izráel népével kapcsolatban. A cél nem a pusztítás volt, hanem a helyreállítás. Sajnos gyakran csak akkor keressük őszintén az Urat, ha nehézségekkel küzdünk. De miért ne keresnéd Őt még azelőtt, hogy a nyomorúság az ajtódon kopogtatna? Nem jobb Istent keresni a jó időkben és nem várni ezzel addig, amíg nehéz időszakon megyünk keresztül?

Mennyei Atyám, segíts, hogy Rajtad járjon az eszem. Segíts emlékeznem arra, hogy mennyei állampolgár vagyok és ennek az igazságnak a fényében kell élnem az életemet.  Nem akarom földi dolgokba fektetni az életemet, hanem sokkal inkább Beléd. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .