Hűséges szeretet / 2. hét / 5. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 4:15-19; Zsoltárok 47
IMÁK:
Zsoltárok 47:8

Hóseás a mai Igerészben figyelmezteti Júdát. Ebben az időben Isten népe két részre szakadt – északon volt Izráel, délen pedig Júda. Izráel hűtlensége sokkal megrögzöttebb volt, ezért kapott Júda figyelmeztetést, hogy ne kövesse szomszédja bűnös útjait.

Gilgál és Bét-Áven városa volt Izráelben a bálványimádás két központja. Ha Júda lakói odautaztak, az azt jelentette, hogy osztoznak Izráel bálványimádásában. Egyszer régen Gilgál volt az a város, ahol a próféták Illéstől és Elizeustól tanultak (2 Királyok 2:1; 4:38). De Hóseás napjaiban a hamis imádat központja lett (Hóseás 9:15; 12:11; Ámós 4:4; 5:5).

Az 1 Korinthus 15:33-ban ez áll: „Ne engedjétek magatokat becsapni! „A rossz társaság elrontja a jellemes embert is!” Ne utánozd a téged körülvevő emberek romlott szokásait. Talán azt gondolod, hogy sikeresebbek, jobb az életük, vagy, hogy a dolgok kellemesebbek, könnyebbek a számukra. Ne engedd, hogy az ellenség megtévesszen. Csak Krisztusban lehet bővelkedő az életünk. Miénk a Szent Isten, aki minden körülmények között a trónján ül.

Drága Atyám, hányszor hittem, hogy a szomszéd kertje zöldebb, hányszor gondoltam arra, hogy vannak, akik jól irányítják az életüket. Segíts emlékezni arra, hogy csak Benned elégedhetek meg. Téged, és csak Téged akarlak követni. Adj erőt, hogy a Te útjaidon járjak életem minden napján. Ámen. 

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .