Hűséges szeretet / 2. hét / 4. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 4:1-14; Mikeás 6:8

IMÁK: Hóseás 4:12

További olvasmány: Mikeás 6

Úgy gondolom, hogy Hóseás kora nagyon hasonlít mai modern világunkra: nincs hűséges vagy állhatatos szeretet. Nem ismerik az Istent. Esküdöznek, hazudnak, gyilkolnak, lopnak, paráználkodnak. Mindent határt áthágnak. Elhagyták az Urat.

Izráel népe fából készült bálványok tanácsát kérte. A szívük nagyon messzire került Istentől. Izráel bálványimádása olyan volt, mint az ÚR ellen elkövetett házasságtörés. Minden pogány istennek bemutatott áldozat olyan volt, mint a paráznaság.

A kép még meglepőbb, ha belegondolunk, hogy Izráel pogány isteneket is bele akart vonni az ÚR dicsőítésébe. Nem úgy, mintha hivatalosan kimondták volna, hogy „El akarjuk hagyni az Urat és mostantól csak a pogány isteneknek szolgálnánk.” Ehelyett, Izráel a pogány istenek dicsőítését hozzá akarta adni az ÚR imádatához. Isten úgy fogadta ezt, mintha egy férjnek azt mondta volna a felesége: „Szeretném, hogy továbbra is a férjem maradj, de szeretőket is akarok tartani.”

Mikeás elmondja, mit vár tőlünk Isten: hogy igazságosan cselekedjünk, hűségesen szeressünk és alázatosan éljünk az Úrral. Így teszünk? Vagy vannak bálványok az életünkben, amiket Istennel együtt imádni akarunk? Itt van az ideje, hogy ma mélyen a szívünkbe nézzünk és megnézzük, merre vezet.

Drága Atyám, kérlek, „Vizsgálj meg, Istenem, világítsd át szívem! Próbálj meg, és vizsgáld meg gondolataimat! Nézd meg, van-e bennem gonosz szándék! (Zsoltárok 139:23-24). Hadd ismerjem fel a bálványokat a szívemben. Ámen.  

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .