Hűséges szeretet / 2. hét / 3. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 3:1-5; Jeremiás 3:6-10

IMÁK: Hóseás 3:1

Szegény Hóseás újabb parancsot kapott Istentől: „Hóseás, ismét indulj el, és szeresd azt a házasságtörő asszonyt.” Isten azt parancsolta Hóseásnak, hogy megint menjen vissza a feleségéhez – az „ismét” szó lenyűgöz engem! – és megszabadítja a nőt. Kérlek, vedd észre, hogy Gómernek éppen akkor szeretője volt. Nem egy múltbeli dologról volt szó. Hanem a jelenről. Mégis, azt a parancsot kapta, hogy térjen vissza és szeresse őt. Hogy váltsa ki a bűnei fogságából. Ismerősen hangzik?

Miért parancsolta Isten Hóseásnak, hogy térjen vissza a még mindig hűtlenkedő nejéhez? Nem csupán Hóseás és neje, Gómer kedvéért, hanem hogy élő példájává legyenek Isten és az emberek kapcsolatának. Azoknak az embereknek, akik lelki paráznaságba estek és akiket Isten mégis nagyon szeret.

Isten szeretetének és irántunk érzett szenvedélyének nagyságáról való gondolkozás szeretetre, szenvedélyre és a másiknak való megbocsátásra indít bennünket. Ő újra és újra megbocsát nekünk. Nekünk is így kell tennünk azokkal, akiket Ő körénk helyezett.

Drága Atyám, segíts nekem megbocsátani másoknak, úgy, ahogy Te is számos bűnömet megbocsátod nap mint nap. Segíts, hogy a szívem tele legyen mások iránt érzett szeretettel és könyörülettel. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .