Hűséges szeretet / 2. hét / 2. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 2:14-23; Zsoltárok 71:20-21

IMÁK: Zsoltárok 71:20-21

További olvasmány: 5 Mózes 30:1-10

Remény. Amikor a mai Igerészt olvastam, a szívemet remény töltötte el. Isten elmondja, hogy ha egyszer Izráel megtapasztalja az ínség kellemetlenségeit, akkor ismét hallgatni fog Isten hangjára és Ő magához csábítja népét.

Istennel mindig van remény.

Életem megmentetted, kihúztál minden bajból, még a föld mélyéből is! Visszanézve, milliónyi bajt és csapást látok, melyekbe a saját bűneim vezettek. Életem legmélyebb pontjain, a bűnben és a kétségbeesésben, Isten sosem hagyott el engem. Mindig mellettem volt és türelmesen várta, hogy bűnbánatot tartsak és visszatérjek az Ő szerető karjaiba.

Lehet, hogy jön olyan idő, amikor egyedül érzed magad, elveszettnek, mintha senki sem törődne veled. De még ha saját bűneink a föld mélyére vezetnek is minket, Isten újra és újra kihoz minket onnan. Isten minden alkalommal megvigasztalja a szívünket, ha Hozzá fordulunk.

Drága Atyám, köszönöm a reményt, ami Benned a miénk lehet. Köszönöm, hogy sosem mondasz le rólam és bűneim mélyéről is kimentesz. Jó Atyám vagy nekem. Ámen.

/YouVersion/ Fordította: Szabó Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .