Hűséges szeretet / 2. hét / 1. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 2:2-13, 5 Mózes 30:19-20

IMÁK: 5 Mózes 30:19-20

További olvasmány: 5 Mózes 30:11-20

Isten úgy festi le Izráelt, mint a házasságtörő asszonyt, aki nem méltó arra, hogy továbbra is feleség maradjon. Ez rámutat arra, hogy a kapcsolat drámaian összetört. Izráel más Isteneknek ajánlotta fel magát, úgy, ahogyan a házasságtörő asszony szeretőinek kínálkozik. 

Isten figyelmezteti Izráelt, hogy ha nem tér vissza parázna útjairól, akkor ítélet alá esik. Annak ellenére, hogy a kapcsolat megtört, Isten kegyelméből az áldások folytatódtak – de ezek megszűnnek, ha Izráel nem fordul vissza Istenhez. Még akkor is, amikor Izráel más istenek után ment, az Úr őrizte és szerette őt.

Ahogyan Izráel is kísértésben volt arra, hogy elhagyja Istent a bálványokért, minket is kísért, hogy a világi rendszer felé forduljunk, ami utálja Istent és nem akar vele foglalkozni. Nagyon óvatosnak kell lennünk és bölcsen választanunk.  Előttünk van az élet és a halál, az áldás és az átok (5 Mózes 30:19). Mit választunk? Kit szeretünk a legjobban? Istent vagy a világot? Minden hívőnek harcolnia kell azért, hogy hű maradjon Jézus Krisztushoz addig, míg vissza nem tér, hogy elvigye menyasszonyát a mennyei esküvőre. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, engedelmeskednünk kell Istennek mindenben.

Drága Atyám, segíts, hogy napról napra jobban megismerjelek Téged és szeretetedet. Kérlek, segíts nekem ellenállni a világ felé fordulás kísértésének, hadd forduljak inkább Hozzád. Segíts, hogy életem minden területén bölcsen válasszak. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .