Hűséges szeretet / 1. hét / 5. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 1:8-2:1, Ezékiel 37:20-28

IMÁK: Hóseás 1:10

Az 1 Mózes 22:17 versében Isten emlékezteti Ábrahámot az ígéretére, mely szerint meg fogja áldani és sokasítani a leszármazottjait „mint égen a csillagokat, és mint tenger partján a homokot”. Isten nem olyan, mint mi. Ha tesz egy ígéretet, biztosak lehetünk benne, hogy meg is tartja, míg be nem teljesíti.

Hóseás harmadik gyermekét Lo-Ammi-nak nevezték, ami azt jelenti „Nem vagytok népem”. Ezt gondolta Isten Izráelről: a bűneik miatt már nem voltak többé az Ő népe. De az emberek bűne nem vonja vissza Isten ígéretét. „Nem vagytok népem” ismét „én népem” lesz, és a „akit nem szerettek” ismét „én szerelmesem” lesz.

Ma a zsidók szét vannak szórva a pogány világban (Zakariás 10:9), de egy napon Isten majd összegyűjti őket a saját földjükön és helyreállítja a dicsőségüket. Amint Isten megígérte Ábrahámnak, Izráel olyan lesz, mint égen a csillagok, mint tenger partján a homok (1 Mózes 22:17), mikor felismerik a Messiást visszajövetelekor, bíznak Benne és megtapasztalják az Ő tisztítását. (Zakariás 12:10-13:1)

A szívem nyugalmat lel a gondolatban, hogy Isten soha nem vonja vissza az ígéreteit. Függetlenül attól, hogy milyen mélyre süllyednék a bűneimben, vagy milyen messzire sodródnék Tőle, Ő az én Atyám és ezt a tényt semmi sem fogja megváltoztatni.

Abbá, én Mennyei Atyám, tisztítsd meg a szívemet. Világíts rá bűneimre és segíts a Te Szavad és Akaratod szerint élnem. Köszönöm, hogy számtalan hibám ellenére szeretsz. Kérlek, bocsáss meg nekem. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .