Hűséges szeretet / 1. hét / 4. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 1:6-7, 2 Krónikák 29:1-2, 2 Krónikák 32:20-23

IMÁK: Hóseás 1:7

További olvasmány: 2 Krónikák 29-32

Hóseás és Gómer második gyermeke egy lány volt, aki a Lo-Ruhamah (Hós 1:6–7) nevet kapta, ami annyit jelent: „nem szánt” vagy „nem szeretett”. Isten nagyon szerette a népét, és ezt számtalan alkalommal be is bizonyította, de most úgy döntött, hogy megvonja szeretetét Izráeltől, az északi birodalomtól és többé nem kegyelmez nekik.

Warren Wiersbe ezt írja: „Isten szeretetének a kifejezése minden bizonnyal feltétel nélküli, azonban az, hogy mi élvezhetjük-e ezt a szeretetet, feltételhez kötött, és a mi hitünktől és engedelmességünktől függ. (Lásd: 5 Mózes 7:6–12; 2 Kor 6:14—7:1.)

Isten megengedte Asszíriának, hogy bekebelezze az északi birodalmat, de védelmezte Júda déli királyságát (Ézsaiás 36-37; 2 Királyok 19) ezt követően még több éven át, amíg majd ők is száműzetésbe kényszerültek.

Ma Isten kegyelmének első pillanatait láthatjuk. Az Izráel felett meghozott ítélet végre lesz hajtva. De Júdának mégis megkegyelmezett. Szerető és kegyelmes Istenünk van. Olyan Isten, Aki szeret minket, és Aki törődik velünk, Aki megbocsájt nekünk.

Mennyei Atyám, nem tudom eléggé megköszönni a kegyelmet, amit Tőled kaptam. Nem érdemeltem meg. Bűnös voltam. De Te szerettél és megbocsátottál nekem. Köszönöm, Atyám. Dicsőíttessék a Te Szent Neved. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .