Hűséges szeretet / 1. hét / 1. nap – Hóseás könyve

Olvasd el: Hóseás 1:1, 2 Királyok 14:23-29

IMÁK: Hóseás 1:1

További olvasmány: 2 Krónikák 26-28

Mai Igéink Hóseást és Jeroboámot mutatják be.

Hóseás próféta volt.  A neve „megváltást” jelent. Ugyanabból a héber gyökérből ered (hoshea) mint a Józsué és Jézus név. Hóseás könyve végig arról szól, hogy a megváltás az Istenhez fordulás és a bűneinktől való elfordulás által érhető el.

Hóseás szolgálata Kr.e. 760-tól 720-ig tartott, a megosztott monarchia ideje alatt, mikor Isten népét egy civil háború osztotta meg, két nemzetséget hozva létre: Izráelt északon és Júdát délen.

II. Jeroboám uralkodása alatt Izráel politikai és anyagi téren felvirágzott, de kifejezett lelki és morális hanyatlás jellemezte. Hóseás abban az időszakban kezdte meg a szolgálatát, mikor politikailag annyira sikeres és anyagilag annyira jómódú volt a nemzet, hogy az emberek nem figyeltek Istenre úgy, ahogyan kellett volna. A II. Jeroboám ideje alatt elvetett bálványimádás, lelki és morális hanyatlás magjai tragikus termést hoztak a következő években.

Napjainkban is ez történik. Időnként, amikor az anyagi szükségeink be vannak töltve, hajlamosak vagyunk elfeledkezni Istenről, és arról, hogy mennyire szükségünk van Rá. Azt érezhetjük, hogy sikeres az életünk, ha rendben vannak a pénzügyeink, a kapcsolataink és a karrierünk. De amikor nem Istené az első hely az életünkben, mindegy mit teszünk, a bálványimádás és lelki hanyatlás magjai megjelennek a mi szívünkben is.

Édes Istenem, segíts, hogy mindig emlékezzek rá, hogy egyedül Rád van szükségem mindig. Azt akarom, hogy Te légy az életem középpontja. Ne engedd, hogy bálványok jelenjenek meg az életemben. Érted akarok élni! Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .