Válaszd a bátorságot! – 6. hét / 5. nap

Bátran ments meg másokat

Olvasd el: Máté 28:19-20; Róma 10:14-15

IMÁK: Máté 28:19-20

Ez, nővéreim, a Nagy Misszióparancs. Ez a menetparancsunk. Arra hívattunk el, hogy megismertessük másokkal Istent, és hogy ezt meg is tudjuk tenni, nekünk adta a Szent Szellem segítségét. A Nagy Misszióparancs hatalmas felelősség. Könnyű lenne azt gondolni, hogy „ó, ez a megbízatás nem nekem, hanem valaki másnak szól”, hiszen nem szükségszerű, hogy tanárok vagy prédikátorok lennénk. De a Nagy Misszióparancs mindnyájunké. Isten tudta, hogy alkalmasak vagyunk a feladatra, és a 20. versben biztosít, hogy most és mindenkor velünk lesz. Olyan embereket helyez az életünkbe, akiknek szükségük van Rá, minket használ arra, hogy tanítvánnyá tegyen másokat. Ez a mi missziónk, együttesen. A misszió terepe pedig az otthonunk, a szomszédságunk, a munkahelyünk, a közösségi média és még ezeken túl is. Elvégezhetjük azáltal, hogy szeretjük a többi embert, úgy, ahogy Jézus szereti őket, és mindennel, amit teszünk, vagy mondunk Őt dicsőítjük. Bátran elfogadhatjuk ezt a Nagy Misszióparancsot. Bátran elérhetünk másokat, hiszen Isten mindig velünk van.

Istenem, Atyám, köszönöm, hogy megbíztál ezzel a misszióval. Uram, amikor úgy érzem, nem vagyok kellőképp felkészült vagy elég, emlékeztess, hogy Te mindig velem vagy. Köszönöm, Istenem, hogy megerősítesz, hogy megismertethesselek Téged a mindennapi missziós területemen. Adj bátorságot ahhoz, hogy másokat is elérjek Királyságod számára. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .