Válaszd a bátorságot! – 6. hét / 4. nap

Bátran törekedj a szentségre

Olvasd el: 1 Péter 1:14-19

IMÁK: 1 Péter 1:15-16

A szentség olyasmi, amit nehezen tudok megérteni. Elérhetetlennek, fenségesnek, tisztának tűnik. Egyszer azonban, hallottam, amint egy tanár azt mondta, a „szent” azt jelenti, elkülönített. És ezt meg tudom érteni. Képzeld el, ahogy egy aranymosó arany után kutat. Földet és kavicsot szitál, speciális eszközöket használva, hogy fölfedezze és elkülönítse az arany darabkákat. Az aranyat elválasztják a portól, mert értékes. Az elkülönítés, elválasztás olyasmi, amit én is követni tudok. Mint Isten gyermekei, elhívattunk arra, hogy szentek legyünk, hogy elkülönüljünk a világtól, hogy leválasszuk a bűnt mindenről, amit teszünk. Értékesek vagyunk Isten számára, ezért hívott el minket a szentségre. Ezért ne féljünk hát a szentségtől, ne zavarjon össze a világ semmi elérhetetlennek vagy arrogánsnak tűnő dologgal. Keressük bátran a szentséget, mert Isten választottjai vagyunk, akiket saját céljaira különített el.

Atyám, köszönöm, hogy arra hívtál, szent életet éljek. Imádkozom azért, hogy a Szent Szellemed tökéletesítse a hitemet és a jellememet, hogy Jézuséhoz hasonlóvá váljon. Köszönöm, Istenem, hogy kiválasztottál. Erősíts engem, miközben a Te nevedben a szentséget keresem, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .