Válaszd a bátorságot! – 6. hét / 3. nap

Bátran keresd más javát

Olvasd el: Filippi 2:1-11

IMÁK: Filippi 2:3-5

Másokat magunk elé helyezni bátor cselekedet. Talán nem tűnik annak, de másokat előrébb helyezni azt jelenti, hogy leszámolunk a büszkeségünkkel, megalázzuk magunkat és másokra gondolunk. Ez, ahogy a fenti Igék is mondják, olyan magatartás, mint amilyen Jézusé volt. Jézus a Lukács 9:48-ban azt mondja: „Mert aki a legkisebb közöttetek, az az igazán nagy!” Igazi bátorság kell ahhoz, hogy merjünk legkisebbnek lenni. Mint Isten asszonyai, lehetünk olyan bátrak, hogy másokat előrébb helyezünk. Imádkozhatunk azért, úgy lássuk az embereket, ahogyan Isten látja őket és bízhatunk abban, hogy Ő alázatossá tesz minket annyira, hogy inkább gondoljunk másokra, mint magunkra. Mennyei Atyánkat dicsőítjük azzal, ha másokat előrébb helyezünk, hiszen úgy teszünk, ahogy Ő tett, amikor elküldte Jézust, a mi Megváltónkat. Isten meg tudja tisztítani a szívünket az önzéstől és megerősíthet minket az alázatosságban. Arra hívattunk el, hogy olyanok legyünk, mint Jézus és bátran helyezzünk másokat előrébb. 

Atyám, köszönöm az alázatot és a szeretetet, amit Jézuson keresztül mutattál felém. Uram, alázz meg és add nekem Krisztus jellemét. Erősíts meg Szent Szellemeddel, hogy tudjak legkisebb lenni. Köszönöm, Istenem, hogy bátran előrébb helyezhetek másokat a Te dicsőségedre. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .