Bátran másokat helyezni előre

Ma szeretnék egy kicsit jobban úgy élni, mint Teréz anya. Szeretném arra szánni az életem, hogy segítsem a betegeket a gyógyulásban, és anyja legyek az árváknak.

Vetekedni fogok Dr. Martin Luther King Jr.-ral abban, hogy kiálljak azokért, akiknek a hangját nem hallják. Értékes lesz számomra minden egyes emberi élet és harcolni fogok az emberi igazságosságért.

Arra vágyom, hogy életemet az Evangélium terjesztésének szenteljem. Lábaim Billy Graham nyomdokaiban járnak és eljutnak a világ végére is, hogy hűségesen vallást tegyek arról, hogy Jézus az Út, az Igazság és az Élet.

Választhatom most azt, hogy leteszem az életem és áldozatosan szeretek. Tisztelhetem a Megváltómat, aki megüresítette önmagát és mindent odaadott, hogy engem a bűntől megmentsen.

De először le kell számolnom az Én Szörnnyel.

Lesben áll bennem egy vészjósló ellenség, aki önközpontú kómába csábít. Amikor az Én Szörny hazugságaira hallgatok, a magam örömét keresem és nem másokat szeretek.

Az Én Szörny lázad és bizonygatja: „Jobbat érdemelsz.”

Az Én Szörny azt suttogja: „Felejtsd el a szükséget. Majd felbukkan valaki más, aki eltakarítja a szemetet. Nem kell bepiszkolnod a kezedet.”

Az Én Szörny minden reggel a saját szépségét bámulja a tükörben és nem veszi észre a büszkeség undok vonásait.

Keresztre kell feszítenem a bennem lévő önző lényt, aki a saját vágyait szeretné kielégíteni és nem másoknak szolgálni.

NEMET kell mondanom az Én Szörnynek.

Barátaim, szeretnélek figyelmeztetni titeket, hogy tartsátok a szemeteket az otthonotokban lévő Én Szörnyetegen. Minden reggel vegyük fel tudatosan a Lélek kardját és fegyverkezzünk fel az Igével, hogy leszámolhassunk ezzel a gonosz lénnyel.

Temessük el az Én Szörnyet és válasszunk bátran.

A bátor lealacsonyítja magát és felemeli a többieket.

„Ne az önzés vagy a dicsőségvágy irányítson benneteket! Ellenkezőleg, legyetek alázatosak, és a testvéreiteket részesítsétek előnyben magatokkal szemben!” Filippi 2:3

A bátor félretolja az önzést és elfogadja testvére egyedi különbözőségeit, hogy segíteni tudja őt a jeleskedésben.

„Ne a saját érdekeiteket tartsátok szem előtt, hanem mindenki a másik javát keresse!” Filippi 2:4

A bátor igent mond Istennek és mindent odaad azért, hogy egy elveszett lelket megmenthessen.

 „Az a gondolkozásmód és törekvés uralkodjon hát bennetek is, amely a Krisztus Jézusban volt, aki öröktől fogva isteni természetű, mégsem ragaszkodott ahhoz, hogy Istennel egyenlő. Önként mondott le minden dicsőségéről, vállalta, hogy szolgává legyen, és emberré lett.” (Filippi 2:5-7)

A bátor másokat helyez előre és Jézusra mutat.

A hitet megtartva,

Beszélgessünk: Milyen gyakorlati lépéssel kerülhetnél közelebb ezen a héten az Én Szörnnyel való leszámoláshoz és mások szolgálásához?

Fordította: Szabó Eszter

Forrás: https://lovegodgreatly.com/brave-in-putting-others-first/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .