Válaszd a bátorságot! – 6. hét / 2. nap

Bátran törd össze a bálványokat

Olvasd el: 2 Mózes 20:1-3; Ézsaiás 44:6-20

IMÁK: 2 Mózes 20:1-3

Ha most együtt kávéznánk és beszélgetnénk, és megkérdeznéd tőlem, hogy vannak-e az életemben más istenek, valószínűleg úgy néznék rád, mint akinek három feje van. Sokkolna, összezavarna és őszintén, támadásnak érezném a kérdésedet. De az a kemény igazság, hogy valószínűleg vannak más álruhás „istenek” vagy bálványok az életünkben. Bárki vagy bármi, ami átveszi az életünkben Isten helyét, bálvány. Ha jobban övé a szívem, mint Istené, akkor ő az életem bálványa. A bálványok lehetnek földi dolgok, eszmék szokások, munka vagy karrier célok, sőt akár egy ember is. Bármi, amihez előbb fordulok, mint Istenhez, amikor vigaszra, szeretetre, biztonságra, nyugalomra, örömre, védelemre vagy értékre van szükségem, az életem bálványa. Ezzel a felismeréssel belátom, hogy vannak más istenek is az életemben. Elgondolkoztató. És nővérem, ez a kemény igazság. Mert Isten hatalmasabb bármely hamis bálványnál, jobb minden más istennél, több bárminél, ami az életünkben lehet. Nincs más olyan isten, mint a mi Istenünk. Betölti minden szükségünket, és annyira szeret, hogy azt fel sem tudjuk fogni. Isten arra hív, hogy mindenek felett szeressük Őt és csak Őt imádjuk. Ezért le kell rombolnunk a hamis bálványokat.

Uram, köszönöm, hogy elhívtál arra, hogy a Tiéd legyek. Köszönöm, hogy az Istenem vagy. Fegyelmezd meg szívemet, mutass rá életem bálványaira. Atyám, segíts, hogy ráeszméljek, milyen más Isteneket imádok és adj bátorságot, hogy leromboljam őket. Te vagy egyedül méltó a tisztességre és a dicséretre. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .