Válaszd a bátorságot! – 6. hét / 1. nap

Bátran tedd Istent az első helyre

Olvasd el: Máté 6:33; 5 Mózes 6:4-6

IMÁK: 5 Mózes 6:4-6

Mint Isten asszonyai, nem vehetjük könnyelműen ezeket a parancsokat. Amikor az Ige azt mondja, hogy szeresd Istenedet teljes szívedből, lelkedből és erődből, az azt jelenti, hogy szeresd Istent mindenek előtt. Ha teljes szívedből szeretsz valakit, akkor ő tölti be az első helyet az életedben. A Biblia azt mondja, hogy szeressük Istent és keressük az Ő Királyságát. Nem azt, hogy magunkat szeressük, hogy a saját vigasztalásunkat keressük elsőként, nem azt, hogy földi dolgokhoz ragaszkodjunk, hogy először a boldogságot kutassuk, hogy élvezzük a rivaldafényt vagy a hírnevet. Arra hív, hogy teljes szívünket eltöltő szeretettel tegyük Istent az első helyre. Ha teljes szívvel elköteleződünk amellett, hogy Istent mindenek felett szeretjük, akkor Ő mindenről gondoskodni fog. Elég bátornak kell lennünk és Istent helyezni első helyre a napjainkban, a szokásainkban, a fontossági sorrendünkben, az életünkben. Arra vagyunk elhívva, hogy teljesen neki szánjuk magunkat. Hogy ezt meg tudjuk tenni, életünk minden területét Királysága céljainak szolgálatába kell rendelnünk. Elég bátornak kell lennünk ahhoz, hogy Istent tegyük az első helyre.

Mennyei Atyám, Te vagy az egyedüli Isten. Teljes szívvel elkötelezem magam a Te szeretetedre, Téged teszlek az első helyre. Segíts Uram, hogy a személyes komfortom elé soroljam Királyságod céljait. Szeretlek teljes szívemmel, lelkemmel és erőmmel. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .