Válaszd a bátorságot! – 5. hét / 5. nap

Bátran járj az elhívásodban

Olvasd el: 1 Péter 2:9; Efézus 2:10

IMÁK: Efézus 2:10

Gondoltál valaha úgy Istenre, mint egy művészre? Amikor látom a Napfelkeltét, ahogy a vibráló narancs, rózsaszín és arany megszínezi az eget, Istenre úgy gondolok, mint egy művészre. Amikor ősszel a szemem előtt váltják színüket a falevelek, és a táj gyönyörű palettája a föld tónusainak, úgy gondolok Istenre, mint egy művészre.

Isten egy művész. Minden idők legnagyobb művésze és alkotója. De testvérem, Isten munkája nemcsak a természet. Te vagy Isten mesterműve. És Isten művészete nem csak kiállításra van. Mint egy művész, aki megtervezi alkotását, kiválasztja az eszközöket, vásznat és a színeket, Istennek célja volt az életünkkel már sokkal azelőtt hogy megalkotott. Mi a célja? Hogy megtegyük a számunkra eltervezett dolgokat. Azért alkotott minket, hogy végrehajtsuk a tervét, amit kezdettől fogva tervezett számunkra. Isten mesterműve vagy és életed különleges feladata  – az elhívásod. Szánj időt a mai napon arra, hogy elgondolkozz, mit jelent Isten mesterművének lenni és mire hívott téged Isten. Mik azok a “jó dolgok”, amiket eltervezett számodra? Amikor életedre, mint Isten művészeti alkotására gondolsz, láthatod, hogy abban Isten mindent céllal hozott létre. Lehetsz bátor az elhívásodban, bízva Isten, a legnagyobb művész munkájában.

Jézus, tudatában vagyok művészetednek és annak, hogy a mesterművednek hívsz engem. Atyám, segíts nekem, hogy bátor lehessek az elhívásomban, hogy véghezvigyem a jó cselekedeteket, melyeket terveztél nekem. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Bíró Ibolya

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .