Válaszd a bátorságot! – 5. hét / 1. nap

Bátran bátorítsd Krisztus testét

Olvasd el: Zsidókhoz 10:23-25; Példabeszédek 27:17

IMÁK: Zsidókhoz 10:24

Az összes dolog közül, amire naponta kell gondolnunk, valószínűleg az utolsó helyen áll mások motiválása a szeretet cselekedeteire és jócselekedetekre. Nem biztos, hogy a gondolataink előterében van, de mi lenne, ha ott lenne? Mi lenne, ha napi céllá tűznénk ki, hogy azt fontolgassuk, hogyan tudunk másokat bátorítani, ahogy Pál mondja? Egy percre tegyük félre a tennivalóink listáját, hogy lássuk azokat az embereket az életünkben, akik bátorításra szorulnak. Lehet, hogy a zöldséges pénztárosa az, egy szomszéd, egy munkatárs, vagy akár valaki a saját otthonodban. Mindenki értékel egy kedves, bátorító szót és nem kerül semmibe. Mások bátorítása “isteni szeretetre és helyes tettekre” motiválja őket, ami azt is jelenti, hogy dominó effektus lép fel – egy bátorított ember bátorító emberré válik! Keresni a módját annak, hogy bátorítóvá váljunk – egy olyan szokás, ami örömöt hoz a világba. Legyünk elég bátrak hozzá.

Kegyelmes Atyám, Te vagy az én bátorítóm. Segíts nekem, hogy bátor lehessek a testvéreim erősítésére Krisztusban. Uram, nyisd meg a szemeimet, hogy lássam azokat, akiknek szeretetre, segítségre és támogatásra van szükségük a mai napon. Erősítsd meg a gondolataimat mások motiválására a Te nevedben és a Te dicsőségedre. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Bíró Ibolya

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .