Válaszd a bátorságot! – 4. hét / 4. nap

Légy bátor a próbák között

Olvasd el: Jakab 1:2-4; Zsoltárok 34:19

IMÁK: Jakab 1:2-4

„Teljes örömnek tartsátok. Teljes örömnek tartsátok. Teljes örömnek tartsátok.“ Ismételjük ahányszor szükséges.

Megvádoltak, hogy rózsaszín szemüveget hordok. Gúnyoltak, mert a poharat mindig félig telinek látom. De a Biblia azt mondja nekem – és neked – pont Jakab könyvében, hogy „amikor különböző megpróbáltatásokat” kell elviselnünk, örüljünk neki. Jakab gyakorlatilag egy rózsaszín szemüveget és egy félig tele poharat nyújt át nekünk, és azt mondja, így növelheted a hitedet. A növekedés sokszor fájdalommal jár, de mivel tudjuk, mi van a fájdalom másik oldalán – „Akkor lesztek majd érettek és tökéletesek, akikben nincs semmi hiányosság” – könnyebb szembenézni a próbatételekkel. A próbatételek nélkülözhetetlenek a szellemi növekedésünkben. Isten a megpróbáltatásokat arra használja, hogy elérje a célját, ami a mi javunkat és az Ő dicsőségét szolgálja. Bátrak lehetünk a próbák alatt, mert úgy tekinthetünk rájuk, mint lehetőségek a nagy örömre.

Drága Uram, taníts meg, hogy bízzak Benned a próbatételek közepette, mikor a hitem és az állhatatosságom erősödik. Atyám, köszönöm az erőt, hogy a nehézségek közepette örülhetek, és a merészséget, hogy bátor lehetek a próbákban is. Ámen.

/YouVersion/ Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .