Válaszd a bátorságot! – 4. hét / 3. nap

Légy bátor a kísértésekben

Olvasd el: 1 Péter 5:8-9; 1 Korinthus 10:13; Zsidókhoz 4:15-16

IMÁK: Zsidókhoz 4:15-16

Jézus a mi Főpapunk, és milyen vigasztaló a tudat, hogy Ő megérti a mi gyengeségünket. Ő egy együttérző Megváltó. Tudja milyen az, mikor rendszeresen ér kísértés vagy próbatétel. Ez a vers nemcsak azt mondja el, hogy Jézus együttérző, de azt is, hogy emiatt bátran mehetünk Isten trónjához megbocsátásért, segítségért és kedvességért. Nem hihetetlen ez? Jézus a minden, Ő ezt mondja: „Voltam már ott, megtapasztaltam azt, amin átmész, most gyere, menjünk, keressük Isten kegyelmét, hogy segítsen neked.” Kísértés vagy próbatétel közepette bizalommal mehetünk Istenhez, hogy bőséggel részesüljünk az Ő irgalmában. Bátrak lehetünk a kisértésekben, tudva, hogy Krisztussal legyőzhetjük azokat.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megérted gyengeségemet. Jézus, vigasztaló számomra a Te együttérzésed. Köszönöm, hogy bátran jöhetek Isten trónjához. Köszönöm, hogy erőt adsz ellenállni a kísértésekben. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .